Szolgáltatások

Kertépítés

Önnek mint megrendelőnek a kivitelezés előtt fontos több árajánlat bekérése, ezek össze hasonlítása ,amiben lehetőség szerint ne csak az ár (olcsó/drága) motiválja Önt, hanem az ajánlat tartalma is, felhasznált anyagok minősége, pontos mennyisége, garanciája, egységára, tételes munkadíj. Ezen adatok fényében nagy biztonsággal fogja tudni kiválasztani álmai kertjének megalkotóját.

Árajánlatunk a következőket tartalmazza:
- Helyszíni felmérés
- Igények, tervek, elképzelések egyeztetése
- Tételes ajánlat készítés
- Tervezés
- Tételes munkadíj


 

Öntözőrendszer telepítése

A szép kertek titka a gondos és folyamatos ápolás, locsolás, aminek egyik fontos része a megfelelő és szakszerűen kivitelezett öntözőrendszer. Nem mindegy melyik növény mikor és hogyan, valamint mennyi vizet kap. Az sem mindegy, hogy a kert árnyékos vagy napos részét hogyan locsoljuk, valamint az égtájak és a szélirány meghatározása és figyelembe vétele is fontos szempont. A fent említett pontokat fontos figyelembe venni az öntözőrendszer tervezésekor, mivel az öntözőrendszer a kerthez tartozó építmény, amit utólag nem olyan egyszerű cserélni/átépíteni. Az említett információk alapján kertjét, növényeit figyelembe véve megtervezzük és megépítjük öntözőrendszerét.

Öntözőrendszer karbantartás/téliesítés

Öntözőrendszerét fontos felkészítenie a téli időszakokra, ennek egyik alapeleme a rendszer víztelenítése, ugyanis a téli fagyok kárt tehetnek rendszerében.
Tavasszal a fagyok elmúltával  ismét fel kell készíteni rendszerét a szezonra. Ilyenkor javasolt kisebb kapacitással elindítani a rendszert, először érdemes megbizonyosodni róla, hogy minden rendben működik.
Az öntözőfejek, alkatrészek idővel elhasználódhatnak, kophatnak, nem működnek megfelelően, ezért érdemes ezeket is tavaszi indításkor felmérni, hogy ne a nagy meleg, vízhiányos időszakban szenvedjen kárt a kertünk.


Gépi földmunka , térkövezés

Kertünk kialakításakor jól jön a gépi segítség, ahol az emberi munka túl nagy időbeli, vagy anyagi befektetéssel járna. 

Ilyenek lehetnek például a tereprendezés, esőcsatorna kialakítása, házunk vízvezeték helyének kiásása, a tetőről lefolyó víz szikkasztása, vagy akár tartályban való gyűjtése későbbi hasznosítás szempontjából.


A kertünk kialakítása során figyelembe kell vennünk a későbbi útvonalainkat, mint például autóbeálló, járda, tipegők, valamint a közösségi tereink használata (sütögető, terasz stb.). 

Ezeknek a járófelületeknek a kialakítása során is több szempontot kell figyelembe venni, hogy az adott környezetbe mind stílusában, mind pedig funkcióját tekintve tökéletesen illeszkedjen.